PolskiAngielski
Schowek0
Twój schowek jest pusty
Koszyk0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Wolumizery azotowe - NO » FITNESS AUTHORITY Pump Core 500 g
FITNESS AUTHORITY Pump Core 500 g
Super promocja

FITNESS AUTHORITY Pump Core 500 g

Fitness Authority

Koszt wysyłki:od 9.99 zł

Cena: 104.00 zł

Cena poprzednia: 119.00 zł

Produkt chwilowo niedostępny w sprzedaży

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

FA Nutrition Pump Core to super MOC i "POMPA" mięśniowa oraz maksymalna wydolność na każdym treningu!

Efekt ,,pompy mięśniowej” w PumpCore uzyskano dzięki specjalnej kompozycji substancji aktywnych, które są prekursorami w wytwarzaniu tlenku azotu. Tlenek azotu to ważna cząsteczka sygnalizacyjna komórek, biorąca udział w wielu fizjologicznych i patogenicznych procesach organizmu. Tlenek azotu to silny wazodilator, który wpływa na rozluźnienie śródbłonka naczyniowego co w konsekwencji doprowadza do poszerzenia się przekroju poprzecznego wszystkich naczyń krwionośnych, głównie tętnic. Szersza tętnica może przetransportować więcej krwi i substancji odżywczych do pracujących mięśni. Krew tętnicza zawiera niezbędny do pracy mięśni tlen oraz dostarcza substancje odżywcze takie jak aminokwasy, cukry, kreatynę, argininę z zewnątrz. Dzięki działaniu tlenku azotu transport ustrojowy jest sprawniejszy dzięki czemu nie tylko komórki otrzymują składniki odżywcze ale i szybciej usuwane są z nich szkodliwe produkty przemiany materii.

Stosowanie przed treningiem PumpCore zwiększa wydolność tlenową sportowców dyscyplin wydolnościowych oraz poprawia "energetykę i dynamikę” wysiłku siłowego. Stosując suplement zgodnie z zaleceniami możesz oczekiwać szybkiego uczucia "pompy mięśniowej", która pośrednio wpływa na wzrost siły i wytrzymałości mięśniowej. Dodatkową zaletą PumpCore jest to, że nie zawiera żadnych stymulantów.

Obecność beta-alaniny (CarnoSyn), BCAA, jabłczanu cytruliny, hydrolizowanej kazeiny (PeptoPro) w PumpCore spowoduje, że Twoje treningi staną się doświadczeniem, które będziesz chciał powtarzać minimum 4-5 razy w tygodniu.

Alfaketoklutaran argininy
Cząsteczka powstająca z połącznia L-argininy i kwasu α-ketoglutarowego - pośrednią cząsteczką cyklu Krebsa – szlaku metabolicznego prowadzącego do wytworzenia substratu energetycznego dla pracujących mięśni - cząsteczki ATP adenozynotrójfosforanu. W konsekwencji takiego połączenia zwiększa się „energetyczność” tego związku oraz poprawiają się możliwości absorpcyjne argininy w organizmie. Alfaketoglutaran podobnie do kwasu jabłkowego jest dostawcą energii do komórek mięśniowych. Z uwagi na doskonałą rozpuszczalność w wodzie bardzo szybko i bezpośrednio dociera do mięśni gdzie zostaje spożytkowany do celów energetycznych oraz wykazuje podobną do chlorowodorku argininy odporność na kwaśne środowisko żołądka.

Jabłczan diargininy
Jest to forma argininy połączona z wysokoenergetycznym kwasem jabłkowym w proporcji 2 cząsteczki kwasu jabłkowego na 1 cząsteczkę aminokwasu, dlatego charakteryzuje się lepszą rozpuszczalnością od czystej argininy a z uwagi na obecność kwasu jabłkowego jest też od niej dużo bardziej „energetyczny”. „Energetyczność” tej specyficznej cząsteczki wynika z faktu, iż jabłczan argininy dostarcza dwie cząsteczki kwasu jabłkowego, który jest substratem energetycznym w cyklu Krebsa. Cykl Krebsa obok glikolizy jest kluczowym szlakiem metabolicznym zachodzącym w komórkach mięśniowych prowadzącym do wytworzenia ATP (adenozynotrójfosforanu), który jest ostatecznym substratem energetycznym dla pracujących mięśni. Dostarczając organizmowi kwas jabłkowy wraz z argininą, dodajemy w prostej linii mięśniom dodatkowego paliwa, które bez dodatkowych przemian może stanowić substrat do wytworzenia niezbędnej dla pracujących mięśni energii.

Chlorowodorek argininy
To forma argininy stabilizowana chlorowodorkiem. Chlorowodorek argininy jest lepiej rozpuszczalny w wodzie oraz charakteryzuje się stabilnością w każdym środowisku: kwaśnym, obojetnym i zasadowym. Tak stabilna cząsteczka argininy nie potrzebuje dodatkowych substancji buforujących, aby przejść przez przewód pokarmowy, gdzie środowisko zmienia się od kwaśnego panującego w żołądku do zasadowego będącego w dwunastnicy. Nasycenie plazmy komórkowej chlorowodorkiem argininy następuje niezwykle szybko z uwagi na jej wysoką biodostępność.

Jabłczan argininy
Jest to związek powstający z połączenia aminokwasu cytruliny z kwasem jabłkowym. Cytrulina to aminokwas, któremu przypisuje się działanie zwiększania wydolności organizmu poprzez różnokierunkowe działanie. Po pierwsze cytrulina jako aminokwas wchodzący w skład cyklu mocznikowego bierze udział w metabolizowaniu amoniaku do mocznika, przekształcając tym samym toksyczny amoniak w rozpuszczalny w wodzie i łatwy do usunięcia mocznik. Ten cykl przemian, a tym samym obecność cytruliny, jest kluczowy dla osób stosujących diety wysokobiałkowe aby nie dopuścić do zatrucia organizmu. Kolejną zaletą obecności cytruliny jest jej wpływ na wzrost metabolizmu komórkowego, podwyższenie energii i zwiększenie wytrzymałości co wiąże się z udziałem cytruliny w produkcji tlenku azotu. Suplementacja cytruliną zwiększa syntezę argininy co pośrednio wpływa na zwiększenie produkcji tlenku azotu. Cytrulina i arginina to aminokwasy, które w organizmie mogą ulegać wzajemnym przekształceniom i o ile konwersja cytruliny do argininy wymaga wielu przemian to konwersja argininy do cytruliny jest już przemianą bezpośrednią a w jej wyniku powstaje cząsteczka tlenku azotu. Dzięki obecności tlenku azotu w mięśniach dochodzi do rozluźnienia śródbłonka naczyń a efektem takiej relaksacji jest zwiększenie przepływu krwi do pracujących mięśni i dostarczenie im tlenu i szeregu składników odżywczych niezbędnych do dalszej wzmożonej pracy. Zwiększony przepływ krwi wspomaga proces „oczyszczania” pracujących mięśni. W każdej komórce dochodzi do swoistej wymiany tlenu i składników odżywczych na dwutlenek węgla i szkodliwe produkty przemian metabolicznych, które organizm musi usunąć, a ze względu na zwiększony przepływ krwi taka wymian następuje szybciej dzięki czemu komórki tkanki mięśniowej mogą dłużej i ciężej pracować. Wprowadzana w formie jabłczanu cytruliny cząsteczka łatwiej dyfunduje do pracujących mięśni a dodatkowo jabłczan jak jeden ze składników cyklu Krebsa zwiększa „energetyczność” cząsteczki.

Beta-alanina jako CarnoSyn

Beta-alanina jako CarnoSyn to opatentowany cząsteczka beta-alaniny. Aminokwasy w naturalnych warunkach występują powszechnie w formie alfa-aminokwasów, ale suplementacja beta-alaniną ze względu na jej właściwości wydaje się być właściwa i pożądana. Beta-alanina odgrywa w organizmie istotną rolę w regulacji ilości obecnej karnozyny – substancji neutralizującej obecność w mięśniach kwasu mlekowego powstałego na skutek intensywnego treningu. Beta-alanina jest wewnątrzkomórkowym buforem, który ma zdolność buforowania jonów wodorowych (stabilizacji pH mięśniowego), których donorem jest wspomniany kwas mlekowy. Jony wodorowe blokują możliwość dalszej pracy mięśni poprzecznie prążkowanych poprzez upośledzenie komunikacji układu nerwowego z tkanką mięśniową, co w konsekwencji prowadzi do załamania procesu efektywnego skurczu mięśniowego. Okres aktywnego półtrwania beta-alaniny jest bardzo długi i wynosi ok. 40 dni, zatem możliwości jej koncentracji w mięśniach zależą nie tyle od samej spożywanej ilości, ale od czasu jej stosowania. Według badań przyjmowanie beta-alaniny przez okres ok. 10 tygodni zwiększa koncentrację karnozyny w mięśniach do 80%. Co to oznacza dla sportowca? Zwiększając koncentrację karnozyny w mięśniach typu drugiego (FTa, FTb – włókna podatne na rozrost masy) za pomocą suplementacji CarnoSyn, zwiększa się możliwość włókien mięśniowych do wchłaniania większej ilości jonów wodorowych H+powstałych w wyniku wytworzenia kwasu mlekowego, zatem zapewniony zostaje optymalny poziom pH. Możesz ciężej i dłużej trenować a stosując zbilansowaną dietę białkową osiągniesz większe przyrosty masy mięśniowej.

Tauryna
To niebiałkowy aminokwas siarkowy, występujący powszechnie w tkankach zwierzęcych, którego największe stężenia obserwuje się w mięśniach szkieletowych, sercu, mózgu oraz siatkówce. Tauryna może być syntetyzowana w drodze wewnętrznych przemian organizmu z cysteiny i metioniny ale to endogenne pochodzenie nie zaspokaja zapotrzebowania na ten aminokwas, stąd też musi być dostarczany z pokarmem. Tauryna ze względu na swoją budowę (grupa solfonowa a nie karboksylowa) nie tworzy wiązań peptydowych i jest obecna w organizmie głównie w postaci wolnej. Tauryna pełni wiele funkcji fizjologicznych. Aminokwas ten reguluje stężenie wapnia w ustroju. Jest neuroprzekaźnikiem i neuromodulatorem oraz odpowiada za osmoregulację, a ponadto uczestniczy w tworzeniu kwasów żółciowych i moduluje przebieg reakcji zapalnej. Tauryna wykazuje właściwości antyoksydacyjne chroniąc komórki mięśniowe przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, które powstają głównie po intensywnym i długotrwałym wysiłku aerobowym (tlenowym). Jest to aminokwas wpływający na polepszenie transportu składników aktywnych do mięśni poprzez modulację działania insuliny. Daje ona przyjemne uczucie „doenergetyzowania” organizmu bez efektu rozdrażnienia czy ,,przestymulowania” centralnego układu nerwowego. Działa też antyoksydacyjnie, chroniąc komórki mięśniowe przed szkodliwym działaniem wolnych rodników czyli „stresu oksydacyjnego” powstającego głównie po intensywnym i długotrwałym wysiłku fizycznym.

Aminokwasy BCAA
BCAA to ilościowo główne aminokwasy mięśni człowieka (stanowią prawie 40% ich suchej masy) o rozgałęzionych łańcuchach bocznych należące do aminokwasów egzogennych, czyli takich których organizm sam nie potrafi syntetyzować i musi otrzymywać je z zewnątrz wraz z pożywieniem. Są to niezbędne ,,anaboliczne cegiełki”, które pozwolą budować silne i twarde jak skała mięśnie. Wolne formy aminokwasów BCAA wchłaniają się od razu do krwioobiegu, ponieważ nie muszą podlegać procesom trawienia, tak jak białko pochodzące z spożywanych pokarmów. Dzięki temu zaraz po spożyciu mogą dotrzeć tam, gdzie są najbardziej potrzebne czyli do tkanki mięśniowej.

L-Leucyna to jeden z najważniejszych aminokwasów dla organizmu człowieka a szczególnie sportowca ponieważ wpływa on na wydzielania anabolicznych hormonów, takich jak insulina, szczególnie w połączeniu z węglowodanami. Oddziałuje także na specyficzny,, mTOR ‘’, inicjując w ten sposób syntezę białek mięśniowych i tempo przebiegu tego procesu. Leucyna wpływa korzystnie na proces redukcji tkanki tłuszczowej przyczyniając się lepszej jakości umięśnienia .

L–Izoleucyna to aminokwas egzogenny będący izomerem leucyny. Jest uniwersalnym aminokwasem około treningowym ponieważ ma działanie glukogenne i ketogenne. Stanowi alternatywne źródło energii przy niewystarczającej dostępności glukozy i/lub kwasów tłuszczowych, np. w czasie intensywnego wysiłku. Jest niezbędna w procesie syntezy białek. Przyjęcie odpowiedniej dawki przed każdym wysiłkiem zabezpiecza mięśnie przed rozpadem a dostarczenie izoleucyny po wysiłku stanowi niezbędny element regeneracji po treningowej i warunkuje naprawę uszkodzonych tkanek.

L-Walina to aminokwas egzogenny, kolejny, trzeci aminokwas rozgałęziony , który bierze udział w syntezie białek mięśniowych, a także w procesie wytwarzania energii zwłaszcza w okresie silnego stresu fizycznego i psychicznego. Stosowanie dodatkowej dawki waliny przed aktywnością fizyczną, w trakcie lub bezpośrednio po jej zakończeniu przyczynia się do ochrony białek mięśniowych przed katabolizmem i następnie nasilenia tempa przebiegu procesów naprawczych. Walina wpływać także może na poziom i relacje neuroprzekaźników, przez co wykazuje działanie delikatnie stymulujące. Odsuwa w czasie wystąpienie zmęczenia w trakcie trwania intensywnego i długotrwałego wysiłku fizycznego.

PeptoPro
PeptoPro to hydrolizowana kazeina pochodząca z mleka. Charakterystyczną cechą tego składnika, któremu zresztą zawdzięcza swoją ogromną aktywność biologiczną jest stopień hydrolizy. W efekcie enzymatycznego rozkładu białka otrzymano produkt składający się praktycznie tylko z di- i tripeptdów. Dzięki temu produkt dostarcza składniki, które nie wymagając trawienia, są bezpośrednio wchłaniane z krwiobiegu i mogą stanowić substrat do budowy mięśni a poprzez zapewnienie pozytywnego bilansu azotowego możliwe jest wzmaganie syntezy białek mięśniowych. Dodatkowo szybka absorpcja aminokwasów zwiększa wydzielanie insuliny po ćwiczeniach co skutkuje uzupełnieniem zapasów glikogenu w komórkach mięśniowych. PeptoPro® poprawia wytrzymałość, przyspiesza potreningową regenerację i zmniejsza bolesność mięśni co pozwala na lepsze i dłuższe trenowanie.

Dawkowanie i sposób użycia: zmieszaj 2 miarki proszku (12 g) z 250 ml wody. Pij jedną porcję przed, w trakcie lub bezpośrednio po treningu.

Skład w porcji (12 g):
Witamina C 40 mg (50% ZDS)
Niacyna 12 mg (75% ZDS)
Witamina B6 2 mg (143% ZDS)
Witamina B12 6 µg (240% ZDS)
Wapń 120 mg (15% ZDS)
Magnez 60 mg (16% ZDS)
Potas 300 mg (15% ZDS)
Beta-alanina (CarnoSyn®) 4000 mg
Jabłczan cytruliny 1500 mg
Alfaketoglutaran argininy 1000 mg
Jabłczan diargininy 1000 mg
Chlorowodorek argininy 1000 mg
Tauryna 1000 mg
L-Leucyna 1000 mg
L-Izoleucyna 500 mg
L-Walina 500 mg
Hydrolizowana kazeina (PeptoPro) 50 mg
% ZDS – procent realizacji zalecanego dziennego spożycia

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję do tego produktu, a otrzymasz od nas 50 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
RODO: Zapoznaj się z naszą Poliyką Prywatności
Nie pokazuj więcej tego komunikatu